Новини



«Афера століття»: у Львові одного із учасників шахрайської схеми взяли під варту


Залізничний районний суд Львова взяв під варту на 60 діб Анатолія Малькова, який є однією із ключових осіб у масштабній крадіжці комунального майна, відомій як «Афера століття».

Анатолій Мальков причетний до масштабної схеми привласнення комунального майна.

У кінці 2016 року було безпідставно зареєстроване право приватної власності фізичних та юридичних осіб на 20 приміщень, які були у комунальній власності.

Група шахраїв намагалась вкрасти у міста ці приміщення. Серед них — будівлі на вул. Січових Стрільців 3 (на світлині), вул. Ярослава Стецька, 11, вул. Лазаренка, 25 та інші.

Через суд місто вже повернуло 17 незаконно захоплених приміщень. Щодо 3 об’єктів судові процеси ще тривають.

 

ДОВІДКА

«Афера століття» — це масштабна схема привласнення комунальної нерухомості шахраями, про яку стало відомо у грудні 2016 року. Право власності на 20 комунальних приміщень за фальшивими документами незаконно зареєстрували на різні підставні фірми. Незабаром ці приміщення викупили дві львівські підприємиці: Ірина Сандул та Людмила Малькова.

Ірина Сандул та Людмила Малькова ще не отримали вироки у справі про масштабну крадіжку комунального майна. Одного з учасників афери Артема Шпоту суд виправдав, а двоє інших підозрюваних у шахрайстві — нотаріуска Наталія Загвойська та 29-річний Сергій Соболь — раптово померли.

 


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?