Новини



Мешканці Закарпаття отримають додаткову грошову допомогу за прихисток східняків


В Закарпаттю місцеві жителі, котрі прихистили переселенців зі Сходу – отримають одноразову матеріальну допомогу з обласного бюджету – тобто коштом Закарпатських Платників Податків – у розмірі 4 тисячі гривень.

– Одноразову виплату 4000 гривень надаватимуть за розміщення у вересні або жовтні 2022 року двох і більше внутрішньо переміщених осіб на період не менше 30 календарних днів. Ці кошти дозволять частково компенсувати витрати на житлово-комунальні послуги та інші побутові потреби, – зазначив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита. 

 

За його словами, для отримання допомоги закарпатцям потрібно подати заяву до виконавчого органу територіальної громади за місцем розташування житла. 

 

Для отримання допомоги необхідно подати такі документи:

– копія документа, що посвідчує особу заявника та адресу його місця проживання;

– копія довідки про присвоєння ідентифікаційного коду (крім осіб, які через свої релігійні або інші переконання відмовилися від ідентифікаційного коду);

– копія документа, що підтверджує право власності або користування житловим приміщенням, або документа, що підтверджує повноваження представника власника;

– копія довідок внутрішньо переміщених осіб, які тимчасово розміщені в житловому приміщенні заявника;

– довідка про банківські реквізити заявника для виплати матеріальної допомоги через банківську установу (за наявності відкритого рахунку).


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?