Новини



Центральна міська клінічна лікарня Івано-Франківська отримала нове обладнання від благодійників і МОЗ


П’ятого вересня Центральна міська клінічна лікарня Івано-Франківська отримала нове обладнання від благодійників і МОЗ. До ЦМКЛ із візитом прибули заступник міністра охорони здоров’я України Богдан Боруховський і благодійник Віктор Лещинський.

Під час візиту БО «Благодійний фонд Віктора Лещинського» передала лікарні два монітори пацієнта, два апарати штучної вентиляції легень, один модульний монітор, вісім шприцових насосів та розхідні матеріали, а МОЗ – УЗД апарат, пише Galka.

За словами керівника ЦМКЛ Тараса Масляка, це обладнання сприятиме покращенню здоров’я пацієнтів:

– У такий тяжкий час для нашої держави є і приємні миті. Від усієї громади нашого міста велика подяка для меценатів. Загалом ми отримали обладнання для розвитку кардіохірургії, того кроку, який для нас дуже важливий. Багато пацієнтів звертаються до нас саме з цими проблемами. Наші працівники будуть діагностувати та лікувати пацієнтів завдяки цим приладам.

Заступник міністра охорони здоров’я Богдан Боруховський зазначив, що у рамках своїх програм міністерство закупило УЗД-апарат для ЦМКЛ. Також – точково допомагає й іншим лікувальним закладам області.

– В Україні зруйновано близько 100 об’єктів охорони здоров’я. На Захід переїхали багато людей, які потребують якісної допомоги. Зараз медики – це другий фронт, тому усі бюджети направлені спочатку на військових, потім – на медицину. Безумовно, дякуємо і благодійникам, які нам допомагають, – каже Боруховський.

Благодійник Віктор Лещинський розповів, що з перших днів вторгнення окупантів Фонд почав активно долучатися до гуманітарних місій:

– У нас є дуже активний волонтерський рух у Франківську. Ця апаратура потрібна була для проведення операцій, є обладнання для штучного дихання. Ми співпрацюємо із закордонними донорами. Сума, на яку закуплено обладнання, доволі немала, але за умовами контракту ми не можемо її розголошувати. Але вона суттєва. Все обладнання закордонне, завезене на замовлення клініки через Фонд. Впродовж тижня прилади вже будуть встановлені в кабінетах. Допомогу отримуватимуть і військові, і переселенці, і місцеве населення.

Керівник департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Ігор Дмитренко подякував і міністерству, і благодійникам:

– Вже на область приїхало дуже багато обладання: і монітори, і УЗД-апарати від МОЗ. Благодійники теж дуже активно долучаються до допомоги лікувальним закладам. Ми отримуємо від них і дефібрилятори, і ШВЛ-апарати, і УЗД, і навіть автомобілі швидкої допомоги.

Керівниця управління охорони здоров’я міської ради Марія Бойко додала:

– Ми тішимося, що маємо новий сучасний апарат УЗД, а також наркозно-дихальну та слідкуючу апаратуру. Це важливо, бо в ЦМКЛ активно розвивається кардіохірургія.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?