Новини



У Варшаві працюють пункти для дистанційного навчання українських дітей


У польській столиці перебуває близько 60 тисяч учнів з України, дві третини з них залишились в українській системі освіти, відтак потребують допомоги в облаштуванні місць для дистанційного навчання. З початком навчального року запрацювали додаткові центри онлайн навчання українських дітей в своїх школах: для всіх не вистарчає звичайних місць в польських закладах освіти.

У Варшаві нині перебуває близько 60 тисяч учнів з України, 40 тисяч із них віком від 3 до 19 років навчаються в українській системі освіти. Тож у Варшаві вже підготували 49 пунктів дистанційного навчання для школярів з України.

Зробили це для підтримки найперше тих, у кого не має технічних можливостей навчатись онлайн.

Замісниця президента Варшави Рената Казновська в інтерв’ю PAP розповіла, що загалом місто підготувало 49 пунктів для дистанційного навчання для учнів з України, в яких буде майже 700 навчальних місць.

– Багато сімей обрали Варшаву для свого місця проживання, і ми знаємо, що ні Варшава, ні будь-яке інше місто в світі не зможе прийняти всіх учнів. Ми також усвідомлюємо, що не кожен учень матиме сприятливі умови для того, щоб зв’язатись зі школою в Україні. Тому що не має ноутбука чи не має інтернету. Ми готуємо такі пункти для таких учнів, – повідомила Казновська, передає polskieradio.pl.

Один із перших таких пунктів дистанційного навчання відкрився у Палаці молоді.

– Найбільший такий осередок – це Центр освіти та розвитку, який ми запустили на вулиці Товаровій в центральному офісі "Aliorbank". І це наша спільна ініціатива, – додала Рената Казновська.

Цей Центр працює за адресою: Towarowa 25A, Warsaw, Poland.

Казновська пояснила, що не всі пункти вже працюють, адже наразі місто чекає від ЮНІСЕФ на доставку ноутбуків. Але всі пункти вже відповідно обладнані та мають підключений інтернет. Учні з України можуть просто приїхати в такий пункт, а усі адреси будуть доступні на сайті.

За оцінками Міністерства освіти та науки, у Польщі перебуває близько 700-800 тисяч дітей шкільного віку з України.

Проте, за парти 1 вересня сіло приблизно у 4 рази менше учнів.

185 тисяч українських дітей розпочали навчання в польських школах, заявив в ефірі rmf24.pl міністр освіти і науки Польщі Пшемислав Чарнек.

За його словами, решта біженців шкільного віку навчається дистанційно в українських школах.

Тож ціле літо польські урядці говорили‑обіцяли, що за парти сядуть усі школярі з України. А дійшло як до діла – то бракує в школах місць.

І не одного‑двох, а в чотири рази менше.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?