Новини



В Ужгороді на початку вересня крутитимуть «Кіно Сусідів» – нарешті тих близьких, а не ординських


В Ужгороді відбудеться кінофестиваль, на якому представлять повний та короткий метр з Польщі, Угорщини, Словаччини та Чехії.

У програмі заплановано показ стрічок «Син Саула» («Оскар» за найкращий фільм іноземною мовою, 2016), «Масарик» (Лауреат Берлінале 2017), «Хай дужче горить» (Берлінале 2022, секція "Панорама"), короткий метр від партнерів — фестивалів Friss Hús (Угорщина), Żubroffka (Польща) та Fest Anča (Словаччина) та інші.

Про це пише Espreso Zahid.

– У час війни усі ми усвідомили цінність справжнього добросусідства — не лише на побутовому рівні, а й на рівні держав. Коли ті, хто розділяє з тобою кордон, об’єднуються заради допомоги та боротьби зі спільним ворогом так, наче кордонів не існує, а є лише обов’язок – залишатись людьми та не кидати в біді, — розповіли орґанізатори.

Вхід на всі події фестивалю — вільний. Однак організатори закликають робити благодійні внески на потреби Збройних сил України.

Подію орґанізовує команда KyivMusicFilm та Kyiv International Short Film Festival.

Проєкт співфінансується урядами Чеської Республіки, Угорщини, Польщі та Словаччини в рамках Вишеградського гранту від Міжнародного Вишеградського фонду, місія якого – просування ідей сталого крайового співробітництва в Центральній Европі.

Фестиваль триватиме 1-4 вересня. 

Покази фільмів відбудуться у Театрі Ляльок «Бавка» та просто неба.

Розклад подій – на сайті фестивалю.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?