Новини



Вояк з фронту проспонсорував віднову дитячого майданчика на Гусятинщині


Про вражаючий вчинок бійця ЗСУ написав у соцмережі активіст, мешканець села Вільхівчик Гусятинської громади Іван Космина. Український захисник пожертвував кошти, щоб орґанізувати щось потрібне для дітей села – для розвитку спорту.


 

– Нещодавно я писав, що мав розмову з бійцем ЗСУ. Від спілкування був у легкому шоці. Отже, було це так. Пише мені військовий, якого я майже не знаю, ніколи з ним не перетинався та не сидів із ним за одним столом. Запитує, чи можна зателефонувати, щоб багато не писати. Про мене цей чоловік знає дуже багато з моїх дописів і від своїх друзів,пише активіст на своїм Фейсубукови.

Далі подаємо пряму розповідь Івана Космини:

Я вибачився, пояснив, що вже пізно і можу лише листуватися. У своїх аудіоповідомленнях цей солдат розповів, де воює. Попросить мене про одну річ:

– Іване, я кину вам гроші, а ви зробіть щось для дітей.

Я намагаюсь йому пояснити, що підтримувати спорт – це робота місцевої влади, а не військових, але він наполегливо просить послухати його. Чому він просить мене це зробити, людину, яка пересувається на інвалідному візку, я не знаю.

Думаю, можливо завтра цей солдат змінить свою думку, тож пропоную йому повернутися до цієї розмови наступного дня.

Цей військовий декілька днів не виходив на зв’язок, а потім знову записує голосове:

– Іване, напиши номер картки.

Через якусь мить, на мій телефон прийшло смс про зарахування на картку 5000 гривень. Разом з дітьми ми вже почали фарбувати дитячий майданчик в нашому селі, який фарбували востаннє шість років тому.

Що куплю ще за 4125 грн., напишу згодом. З етичних міркувань, я не писатиму ім’я і прізвище цього солдата, але після перемоги над москалями, я розкажу хто це.

Вкотре переконуюся, що ЗСУ – найкрутіша армія світу, яка переможе москалів.

...

Якщо вже так кортить згадати про крутість, то тут варто таки згадати галицьких Січових Стрільців та Галицьку Армію 1918‑1920 років.

Вже тоді про ці військові формування казали, що це – найосвіченіша армія світу: бо до неї головно зголошувалися громадські діячі Галичини, інтеліґєнція, митці, письменники, і так далі.

Тож вчинок сего невідомого наразі вояка, який, очевидно, має Гусятинське коріння – повністю корелюється з духом та культурою, що панувала серед «усусусів» та вояків УГА!

Бо з розхристаною «махновщиною» це якось тяжко пов'язати...


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?