Новини



На жаль, ми майже щодня маємо втрати військових з Івано‑Франківської громади — Марцінків


В Івано-Франківській громаді майже щодня відбуваються поховання військових, які загинули за Схід України

Про це в етері програми «Новий погляд» розповів івано‑франківський міський голова Руслан Марцінків, передає Firtka.

– Чому в нашій громаді більше, ніж в інших? Бо кількість населення більша. Зараз 6,5 тисяч франківців служать в Збройних силах України у різних бригадах. Йдеться і про нацгвардію, і про правоохоронні органи, які також беруть участь в бойових діях, – каже Марцінків.

Відтак, з його слів, щоб увіковічити пам’ять про тих, хто віддав свої життя за Україну, вирішили відкривати анотаційні дошки про героїв. Цим займається окремий відділ при міській раді.

– Ми є ініціаторами, спілкуємося з батьками чи іншими членами родини загиблих. В першу чергу вони мають дати дозвіл, – продовжує міський голова.

Очільник міста каже, що дуже важливо увіковічнити пам’ять про героїв за допомогою таких дощок, у книжках, відкритих уроках та відповідних матеріалах.

Увіковічнення пам'яті загиблих галичан за Схід України – справа безумовно поважна.

Але пан Марцінків, серед іншого, ще б посвіжив собі в пам'яті спогади очевидців та учасників Галицької армії та провідників ЗУНР – їхній досвід та висновки, чим у висліді закінчився галицький «похід на Схід» в 1918‑20 роках.

Також не завадило б йому підняти статистику похоронів загиблих вояків, скажімо, в тому самому Києві чи Одесі. Пан мер, певно, був цікаво здивованим, наскільки в відсотковому відношенню там цей показник нижчий!

А може навіть і не у відсотковому, а в абсолютному.

Втім, історія вчить, же нікого нічому вона таки не вчить....


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?