Новини



На Личаківському кладовищі вшанували пам’ять польських та українських воїнів


Під час урочистостей на Личаківськім цвинтарі ві Львові бодай про якусь Українську Галицьку Армію стиха згадали.

З цієї нагоди сьогодні на Личаківському кладовищі представники місцевої та київської влади та громадськості з української та польської сторін вшанували полеглих воїнів обох держав.

Присутні, серед яких начальник Львівської ОВА Максим Козицький, Голова Канцелярії прем’єр-міністра Республіки Польща Міхал Дворчик, Ґенеральна консулка Республіки Польща у Львові Еліза Дзвонкєвіч поклали квіти до Польського військового меморіалу, що на Личаківському цвинтарі.

Відбулось віче, інформує сторінка Львівської обласної військової адміністрації.

– Величезна шана і уклін всім тим, хто майже 100 років тому зупинив більшовицьку навалу. Дякую польському уряду, представникам дипломатичних відомств та установ, кожному поляку, всім тим, хто зараз щодня надає допомогу мільйонам українців і розуміє, що наша сила в  єдності. Разом — ми непереможні перед і перемога обов’язково буде за нами, — зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Також присутні вшанували пам'ять загиблих воїнів Української Галицької Армії та загиблих у теперішній війні, яку росія розв’язала проти України.

Свято Польського війська відзначається щорічно 15 серпня. Пов’язано це з тим, що з 13 по 16 серпня 1920 року відбулася битва під Варшавою між військами Червоної Армії та Войська Польськєґо.

Саме 15 серпня відбуввся перелом на користь Войська Польськєґо, що дозволило відкинути війська Червоної Армії від Варшави та перейти в наступ.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?