Новини



Відразу 300 пластунів відправили зі Львова до Польщі на двотижневі канікули


Вихованці ПЛАСТу Степан Бандера та Роман Шухевич, певно, попереверталися в своїх могилах, якби прочитали таку новину в ґазетах 1920‑30х років. Вони в найжахливішому сні не могли собі припустити, що через 100 літ вже офіційна українська влада буде відправляти пластунів таборувати разом з польськими скаутами ‑ «харцерами».

Завдяки підтримці Львівської обласної військової адміністрації (яка представляє по вертикалі владу з Києва) змогли організувати транспорт для 16 таборів на скаутських базах Польщі (харцерські бази в Насічному та Семянах).

Очільник Львівщини отримав подяку від імені «Пласту» за допомогу та всебічну підтримку у розвитку руху пластунів.

– Під час таборування діти облаштовуватимуть свій побут як забажають. Вони власноруч готуватимуть для себе страви, пратимуть свої речі, в’язатимуть таборові споруди і навчатимуться жити у взаємодії з природою. Для них це хороший спосіб вийти із зони комфорту, – поділилась Ольга Приходько, т.в.о. директора Львівського обласного Пластового центру.

Очевидно, київській владі замало тих сотень тисяч дітей‑біженців, що вже піддаються асиміляції в Польщі.

Тому вирішили дотиснути ще й тими дітьми, що залишилися в Україні – аби літо намарно не минуло.

І не просто дітьми, а «пластунами» – учасниками виховної орґанізації, яка себе вже як 100 останніх років позиціонує кузнею українсько‑націоналістичних кадрів. Докувалися.

Що ж, правильний тактичний хід.

Питання тільки для – для якої сторони?


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?