Новини



Через війну населення Франківська зросте до пів мільйона – заступник мера


Івано-Франківська міська рада готує нову концепцію розвитку для громади, адже за прогнозами експертів населення міста збільшиться до пів мільйона. Тобто зросте більше, ніж удвічі.

Про це під час конференції з питань нерухомості «Ринок новобудов в Україні та Івано-Франківську. Стан. Тенденції. Перспективи» розповів заступник міського голови Микола Вітенко.

За його словами, зараз готується концепція розвитку громади з урахуванням того, що протягом наступних 10 років Франківська аґломерація разом з селами будуть нараховувати населення у пів мільйона осіб. Такі дані розрахували експерти для міської ради, пише Galka.

– Тут оселяться люди, які еміґрували до Європи та повернулися, бо це зручне та комфортне місто. Частина з реґіонів центральної України разом із виробництвами сюди переїдуть і робітники будуть тут проживати, – додає Вітенко.

Тому міська рада вже зараз готується забезпечити комфортними умовами проживання населення у 500 000 осіб.

Що ж, коли ця концепція розробляється і просувається заради того, аби вибити з Києва якісь додаткові величезні кошти і потім їх тихо між собою «розподілити», то таку ініціятиву міської влади «Станіславова» можна навіть в чомусь і привітати:

будь‑які кошти, забрані від київської влади і вкинуті в господарку Галичини, в який би спосіб це не було б зроблено – господарці краю ніколи не завадять!

Якщо ж керманичі міста настільки наївні, що східняки щось дуже сильно додадуть місту, окрім зростання рівня злочинности, то тут варто франківцям познайомитися з Европейським не концепціями, а буденністю та реаліями, які відбулися після навали на їхні країни та міста біженців зі Сходу – щоправда, не з українського, а Близького.

Різниця між тими і тими східняками, безперечно є. Але вона не настільки велика, як собі можуть це уявляти франківчани.

Ото хіба, що без ісламського радикалізму.

Натомість українські східняки несуть з собою радикалізм ще сов'єцкій та й русско‑мірский взагалі.

Будуть вибори – самі побачите, кого там «наінтеґрували» і наскільки глибоко...


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?