Новини



СБУ на Львівщині злапала ще одного русского аґента: закликав до федералізації


СБУ затримала ще одного поціновувача путінського режиму: поширював наративи про знищення нашої держави та становлення «Федеративної республіки Україна»

— Житель реґіону, на своїх сторінках в соцмережах, здійснював Інтернет-пропаганду про «визвольне» вторгнення окупаційних військ, поширював ворожі наративи в підтримку загарбницької політики Кремля та дискредитував Збройні Сили України.

Також неодноразово брав участь в інформаційних акціях росії та закликав до припинення існування України і створення на частині її території держави із назвою «Федеративна Республіка Україна, — йдеться в повідомленні СБУ на Львівщині.

За матеріалами спецслужби проведено ряд експертиз, які підтверджують, що поширені матеріали містили публічні заклики, спрямовані на порушення основ національної безпеки.

В рамках відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 161, ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 КК України фіґуранту повідомлено про підозру. Зловмиснику обрано запобіжний захід — тримання під вартою.

Слідство триває.

Тут варто зауважити кілька нюансів.

По-перше, «жітєлі рєґіонаф» — це може у вас там десь на Донбасі, відки більшість бравих СБУвців успішно втікли, пардон — здійснили ротацію в Західну Україну чи принаймні на Поділля. Ще як від 2014 року почали ротуватися.

Дехто, правда, «ненароком» залишав відчиненими броньовані двері зброярень для «апалчєнцєв Л/ДНР», але хто таке старе сьогодні згадує?

Менше з тим. У нас то міг би бути хіба «мешканець Краю». І писав би він не московською, якої би просто не знав, а своєю мовою плюс міг би ще знати польську, чеську, німецьку та їдиш, можливо — ще з угорську з румунською в придачу.

По-друге, найуспішніші країни світу мають саме федеративний в суті своїй устрій: себто коли доволі великі терени в рамках однієї держави мають надзвичайно великі повноваження і є самоврядними майже в усіх питаннях: окрім, хіба, армії.

Це стосується і відкритих федеративних країн, як США, ФРН, Швейцарія, чи навіть монархічних де юре Великої Британії чи Еспанії!

Зрештою, до федеративного переустрою України закликав ніхто інший, як вбитий опозиційний В'ячеслав Чорновіл. Східняк, між іншим, за походженням.

І насамкінець, по-третє, злапана особа публікувала свої дописи, як це видно зі знятків, представлених СБУ, окупаційним русскім ізиком.

Тобто він такий «житель реґіону» (а мова ж про Львівщину), як тисячі «освободителів», що прийшли до Західної України в 1939-му.

Себто, він же з нащадків тих ваших попередників з КҐБ, левова частка з яких ще довго служила вже в перемальованій СБУ — зокрема Леонід Деркач, Євген Марчук, та ще тисячі інших, троха нижчих чинів, багато з яких служать навіть і досі.

Тож під час подібних ловів за русскімі шпіонами в Галичині — головне для СБУ: не вийти на самих себе, хіба нє?


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?