Новини



Аґрарій з Бучаччини став меценатом книги «Справа Патріарха Йосифа»


Аграрій та меценат з Бучаччини, Герой України Петро Гадз фінансово долучився до випуск у світ книги «Справа Патріарха Йосифа».

Днями примірники першого тиражу на підприємства Петра Гадза ФГ «ГАДЗ» та ТзОВ «Бучачагрохлібпром» привіз директор Департаменту агропромислового розвитку Тернопільської ОДА Володимир Стахів.

– Завдячуючи вашому меценатству, вийшла книжка «Справа Патріарха Йосифа». Дякуємо за добру справу. Хочемо, щоб ви подарували це видання також своєму колективу, – зазначив Володимир Стахів, повідомляє За Збручем.

Петро Гадз розповів, що проповіді Йосифа Сліпого вплинули на його життя.

– В радянські часи, коли КҐБ глушило радіосигнал усіх західних трансляцій, ми з батьком у неділю слухали промови та проповіді Йосифа Сліпого. Сигнал глушився сильно, але в нас був хороший приймач і ми мали можливість слухати його на Радіо Свобода. Мені дуже сильно запам’яталися ці його казання, як він розповідав, яке саме зло совіцька влада і її комуністичний режим, якою має бути вільна, соборна Україна, чому добро рано чи пізно переможе зло. Ці змістовні і корисні проповіді вплинули на моє подальше життя і через це я не зміг стояти осторонь, коли випала можливість видати книжку присвячену Йосифу Сліпому, – наголосив пан Петро.


Довідка

Петро Гадз (нар. 21 серпня 1960, с. Зелена Бучацького району Тернопільської області) — підприємець, громадський діяч, музикант (грає на баяні), педагог, голова спостережної ради товариства «Бучачагрохлібпром» (Тернопільська область), голова ради обласного об'єднання «Тернопільська обласна рада сільськогосподарських підприємств», Герой України.

Восени 2015 року був виключений з лав Аґрарної партії України і перебіг в Блок Петра Порошенка, де був зареєстрований кандидатом у виборчому окрузі № 10 під час виборів до Тернопільської обласної ради.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?