Новини



Ще одним криміналом за опір примусовій мобілізації побільшало


За ухиляння від призову судитимуть 50-річного волинянина.

Прокурори Нововолинського відділу Володимир Волинської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинене 50-річним жителем села Мовники Володимирського району ухилення від призову на військову службу під час мобілізації (ст. 336 КК України), повідомляє Волинь.UA.

Встановлено, що чоловік, перебуваючи на обліку як військовозобов’язаний, за результатами медичного огляду, проведеного військово-лікарською комісією, був визнаний придатним до військової служби та отримав повістку про необхідність прибуття для відправки у військо.

У визначений день, 05 липня 2022 року, попри те, що підстав для відстрочки чи звільнення від призову волинянин не мав та був ознайомлений про кримінальну відповідальність за ухилення від призову, він не прибув для відправки у складі команди для проходження служби, відтак невдовзі постане перед судом.

Що таке зараз «військово-лікарська комісія» — багато розповідати не потрібно: про них вже знає, як то кажуть, і сліпий, і німий. Зрештою, а чого хотіти від структури, яка є прямим пережитком совка разом з горезвісними військовими комісаріатами, якби їх там завуальовано не перейменовували б.

Але знаковим є те, що дедалі частішають випадки народного спротиву проти мобілізації русско-большевицько-кріпацького взірця саме на Волині — де, як відомо, і зародилася УПА.

Зокрема, ЗУНР писав про перший зафіксований випадок побиття повісткового «жандарма» у місті Дубровиця, що на Рівненщині.

Можна сміливо припустити, що коли так далі піде, то невдовзі постане вже нова «УПА»: вже проти дискримінаційної київської політики мобілізації, спрямованої насамперед проти жителів Західної України.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?