Новини



У Червонограді депутатам вручили повістки прямо під час сесії міськради


Працівники територіального центру комплектування (ТЦК) вручили повістки сімом депутатам Червоноградської міської ради. Повістки роздали безпосередньо під час засідання сесії у четвер, 25 січня.


На початку пленарного засідання міський голова Червонограда Андрій Залівський повідомив, що в сесійній залі присутні працівники районного ТЦК і надав їм слово. Військовий комісар повідомив, що більшість депутатів вже оновили дані в ТЦК, однак 10 депутатів ще цього не зробили.

"Основна частина в нас вже була, в ТЦК Червоноградському, ми дуже вдячні, що підтримують нас. Ну і є 10 депутатів, скажу відкрито – 10, які категорично не хочуть до нас прийти. Я дуже хочу вас запросити до нас пройти військово-лікарську комісію для уточнення військових облікових даних", – заявив він під час засідання сесії.

Після цього співробітники ТЦК вручили повістки сімом присутнім у залі депутатам. Вони мали прийти до ТЦК на медкомісію у п’ятницю, 26 січня. У разі відмови від повістки їм пропонували підписати відповідні акти.

Йдеться про депутатів Андрія Войтовича («ЄС»), Володимира Кашубу («Народний рух України»), Івана Кудрика («Свобода»), Михайла Лапця («Голос»), Петра Отапюка («ЄС»), Мирослава Пущика («ЄС») та Олега Шеремету («Українська Галицька Партія»). Через відсутність повістки не отримали депутати Віталій Гаманюк (ВО «Батьківщина»), Віталій Риндик («ЄС») і Григорій Шевчук («Слуга Народу»). Загалом у Червоноградській міськраді є 41 депутат.

Відповідно до закону, заходи мобілізації не стосуються тільки депутатів Верховної Ради. Водночас депутатів місцевих та обласних рад можуть призивати на військову службу на загальних підставах.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?