Новини



Делегація Луцька побувала на святі партнерського міста Холм


Протягом 14-17 жовтня представники Луцької міської ради взяли участь у заходах з нагоди відзначення 630-ї річниці польського міста Холм, яке колись входило до складу Галицько-Волинського королівства.

14-17 жовтня відбулися заходи з нагоди 630-ї річниці польського міста Холм, у яких взяла участь делегація Луьцкої міської ради. Луцьк і Холм, які колись були визначними містами Галицько-Волинської держави, уклали угоду про співробітництво у 2014 році.

Центральною подією стала урочиста сесія міської ради, яка відбулася в Музеї Холмської землі ім. Віктора Амброзєвича. У заході взяли участь члени та депутати міської ради Хелма, а також запрошені гості, зокрема представники делегацій з України, Литви, Німеччини, Боснії та Герцеговини, Грузії.

На ній були вручені нагороди визначним особистостям, чия діяльність та позиція протягом багатьох років сприяла розвитку міста Холм. Під час церемонії також підписали угоди про партнерство та співпрацю міста Холм з українським Миколаєвом та Озурґеті (Грузія).

Представники офіційної делегації Луцької міської ради долучилися до привітань на адресу президента міста Холм Якуба Банашека та жителів міста з нагоди відзначення 630-ї річниці надання міських прав Холму, а також подякувала за підтримку українців. До складу офіційної делегації Луцька увійшли начальник управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан, начальник організаційного відділу Олена Барська та головний спеціаліст відділу проектної діяльності управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Анастасія Клушина.

Довідково: 31 травня 2014 року уклали угоду про співробітництво між містами Луцьк та Холм. В межах розвитку партнерської співпраці здійснюються обміни офіційними делегаціями. У 2014-2015 році Луцьк і Холм спільно реалізували проект «Розвиток комунальних послуг, як складова сталого розвитку міст польсько-українського прикордоння» в межах Програми транскордонного співробітництва ПБУ 2007-2013. У 2019-2021 році було реалізовано інфраструктурний проект «Покращення безпеки транскордонної дорожньої інфраструктури Холма та Луцька» в межах Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?