Новини



Закарпатців з подвійним громадянством почали штрафувати


Мешканців Закарпатської області, які перетинають кордон та мають два паспорти, штрафують на суми від 4000 до 9000 тисяч гривень.

Штрафи накладають згідно статті 204.1 ККУ, яка гласить: "Перетинання державного кордону України поза пунктами пропуску через державний кордон України або в пунктах пропуску через державний кордон України без встановлених документів чи дозволу відповідних органів державної влади – тягне за собою накладення штрафу від сорока до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб".

При застосуванні цієї статті стосовно громадян України, які мають також паспорти інших держав, суди посилаються на використання неправдивих відомостей про особу.

Найвідомішою мешканкою Закарпаття з подвійним громадянствм є Андея Бочкор, яка друге скликання поспіль є депутатом Європейскього парламенту від Угорщини, за списком правлячої партії ФІДЕС.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?