Новини



Попри заборону: на Буковині майже тисяча вірян УПЦ МП організували хресний хід


На організатора хресної ходи правоохоронці склали протокол. А паломники своїми діями порушили заборону Ради оборони Чернівецької області на проведення таких заходів.

Сьогодні, 24 вересня, на Буковині із села Магала віряни УПЦ почали хресну ходу. Зробили це попри заборону Чернівецької ОВА проводити хресні ходи.

Про це повідомила начальниця відділу комунікації Нацполіції у Чернівецькій області Кароліна Маришева, пише Молодий Буковинець.

Хресна хода розпочалася о 6:00, щойно закінчилася комендантська година. Віряни йшли до монастиря у Боянах. Участь у хресній ході взяли близько 1000 осіб. На місці працювали правоохоронці та проводили превентивні розмови із паломниками. Відносно організатора, склали протокол за порушення порядку організації зборів та вуличних походів.

– Сьогодні, 24 вересня, представники декількох релігійних громад вирушили хресною ходою до монастиря в селі Бояни. Своїми діями паломники порушили заборону Ради оборони Чернівецької області на проведення таких заходів. Поліцейські задокументували незаконні дії вірян і склали на організатора хресної ходи адміністративний протокол за статтею 185-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій), – розповіла Кароліна Маришева.

Нагадаємо, що у серпні релігійним організаціям заборонили проводити на території Буковини хресні ходи.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?