Новини



Західна Україна офіційно проголошена тилом


Україну поділили офіційно. Про це 22 вересня повідомив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов на Всеукраїнському форумі місцевого самоврядування, який відбувся ві Львові.

Кабінет міністрів України через повномасштабну агресію РФ проти України умовно поділив всі області України на чотири типи: фронтові, опорні, деокуповані та тилові, відповідно до близькості фронту та основних задач під час війни.

Фронтовими областями залишаються: Донецька, Луганська, Запорізька та Херсонська.

Деокупованими реґіонами наразі є Сумська та Чернігівська області. Наступною має стати Харківська.

Опорними реґіонами є 6 областей: Кіровоградська, Вінницька, Дніпропетровська, Черкаська, Одеська та Полтавська,

До тилових увійшли 7 областей Західної України: Львівська, Івано-Франківська, Тернопільська, Закарпатська, Волинська, Рівненська, Чернівецька, а також зазбручанська область, яку київська влада так і намагається всунути в Західну Україну – це Хмельницька.

– Сьогодні області працюють, як ніколи, допомагаючи іншим. Налагоджена логістика між громадами, приймають вимушених переселенців. А подекуди ще й демонструють економічне зростання та розвиток промисловості. Українські громади – це каркас нашого спротиву та стійкості,сказав Олексій Чернишов.

Цікаво, що цей поділ помітно корелює з поділом України на три сорти – мапа з цими границями була вельми поширена в 2004 році під час аґитаційних перегонів до виборів президента України:

Безперечно, є відмінності між цими поділами, але скидається на те, нинішні ділильники навмисно запровадили чотири категорії, аби збити посполитих з пантелику і ввести їх в оману.

При чому, так поспішали, що забули визначити, до якого типу віднесено Київську область, Житомирщину і Миколаївщину? Вони опорні, фронтові чи звільнені?

Про Крим, треба так розуміти, питання взагалі не стоїть.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?