Новини



Польські ЗМІ запитали Зеленського про Волинь – він відповів


Окрім начасних питань щодо війни, яка триває з 24 лютого, українського президента запитали про Волинь. Інтерв’юери зазначили, що хоча сьогодні стосунки між Польщею та Україною дуже тісні, «все одно на них накладається тінь нашої дуже болючої історії – насамперед з питанням про Волинь». Польська сторона підкреслила, що за правління Зеленського «ми маємо справу з явним проґресом, але для багатьох поляків цього все ще недостатньо».

Зеленський заявив, що Польща та Україна «спільно зацікавлені у розв'язанню всіх чутливих питань, пов'язаних із трагічними епізодами нашої спільної історії».

– Коли ми говоримо про складні історичні питання, важливо, щоб усі дискусії та дослідження на цю тему проводилися експертами та істориками, – додав він.

– Саме для цього нещодавно міністри культури України та Польщі підписали Меморандум про співпрацю, який передбачає створення українсько-польської робочої групи, яка займатиметься розв'язанням чутливих питань у сфері національної пам’яті: пошуку, ексгумації, вшануванню, реконструкції та охороні пам'ятних місць і поховань. У рамках цієї групи працюватимуть експерти та представники відповідних інституцій з України та Польщі, – повідомив Зеленський.

На запитання про плани на наступні етапи війни, Зеленський відповів, що найважливішим завданням є «захист суверенітету та територіальної цілісности України», повідомляє польське видання Onet.pl.

– Україна показує всьому світові, що европейські цінності – це не щось абстрактне, їх варто відстоювати, навіть – якщо потрібно – ціною власного життя, – сказав він.

– За підтримки таких друзів, як Польща, ми переможемо і відновимо територіальну цілісність України в кордонах, визнаних міжнародним співтовариством, – додав Зеленський.

На цих словах багато хто з поляків собі подумки іронічно посміхнувсь...


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?