Новини



Президент Польщі прибув до Києва


Президент Польщі Анджей Дуда прибув до Києва, де планує зустрітися з українським президентом Володимиром Зеленським. Під час візиту відбудуться двосторонні перемовини між президентами та делеґаціями щодо ситуації в Україні, підтримки у військово-економічній та гуманітарній сферах, двосторонньої співпраці.

Дуда прибув до Києва потягом, його канцелярія опублікувала фото з київського вокзалу.

23 серпня відбудеться другий саміт Кримської платформи, в ньому візьмуть участь представники близько 60 країн і міжнародних організацій, передає Європейська Правда.

Раніше три лідери G7 – канцлер Німеччини Олаф Шольц, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо та прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда – підтвердили свою участь в онлайн-саміті Кримської платформи.

Крім того, участь у заході візьме і генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ.

Кримська платформа — створений у 2021 році міжнародний формат, що ставить за мету домогтися деокупації Криму. Перший саміт відбувся минулого року теж 23 серпня в Києві. 

У ньому взяли участь представники 47 держав та міжнародних організацій, які схвалили спільне міждержавне рішення про те, як діяти для припинення анексії та повернення Криму.

Очевидно, польські владці втямили, же щось почали в Україні програвати перед Туреччиною – після нещодавньої зістрічі Зеленського з Ердоганом ві Львові.

Але наразі пан Дуда ще не осягнув, що до Київа особливо нема чого вже їздити: ві Львові зараз все відбувається головне і вирішується.

А намагатися «зоригіналити» після візиту до Львова очільників ООН та Туреччини – це намагатися застрибнути в крайній вагон потягу, що рушає.

Ну але то нічо: поляки швидко зараз навчилися підхоплювати новітні тренди – незабаром точно хтось з очільників Польщі до Львова таки завітає.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?