Новини



Мер Луцька пропонує взимку грітися біля діжок з дровами


Саме так протестувальники обігрівалися під час Майданів 2004‑го та 2013/14 років. Очевидно, багато хто з лучан ще не забув ці навички.

Про плани на зиму міський голова з соціалістичним минулим розповів в своєму інтерв'ю для Espreso Zahid.

На запитання видання щодо підготовки до зими луцький мер Ігор Поліщук, розповів:

– На жаль, не виключаємо такого розвитку подій, коли Росія відімкне постачання газу. Тому робимо все, що від нас залежить. За бюджетні гроші стараємося замінити максимум аварійних мереж. І працюємо по проєкту з організацією USAID, за яким ми отримаємо чималу кількість приладів для встановлення вуличних пунктів обігріву. На сьогодні це – єдине, що можна зробити.

Міський голова Луцька запевняє, що переведення котелень на електрику є неможливим – як з фінансової точки зору, так і з точки зору потужностей компаній, які постачають електроенергію: «Волиньобленерго» немає таких потужностей для того, щоб забезпечити електроенергією міські котельні у разі їхнього переходу на електрику.

Щодо переведення котелень на альтернативні види палива, то тут варіанти є. Хоча так само все не просто.

Досліджували ситуацію з торфом, щоб перевести хоча б частину котелень на торф. Це також потребуватиме значних затрат, довгий час триватимуть проєктні роботи. Тому з економічної й технічної точок зору це наразі фактично неможливо. Відтак ми будемо готові до встановлення багатьох вуличних пунктів обігріву, якщо не дай Боже таке станеться. У нинішніх реаліях це, мабуть, єдиний можливий варіант, – ще раз переконує пан Поліщук в неминучости зимувати з вуличними діжками на дровах.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?