Новини



Польський ПіС трохи впав


Відповідно до останнього опитування, партія влади Польщі «Право і Справедливість» втратила свою перевагу і не могла б керувати самостійно, якщо треба було б сформувати сьогодні новий уряд.

Опитування Kantar Public показало, що опозиційна Koalicja Obywatelska посіла з результатом у 27 відсотків перше місце. Таким чином вона перегнала владну ПіС аж на один процент, пише Onet.pl.

Хоча ця різниця перебуває в межах статистичної похибки, однак останній раз партія Ярослава Качиньского була в такій ситуації в 2015 році.

Провідник ПіСу критично оцінив це випитування.

– Це опитування, яке підготувала групка, яка діє при молодіжці Громадянської Платформи [головна опозиційна нині партія в Польщі], і це була реакція на інше опитування, де ми маємо 39 відсотків, партія Кукіз [політичний союзник ПіСу] має 2 відсотки: разом це 41% – відреагував Качиньскі, покликаючись на опитування Social Changes для проурядового порталу wPolityce.pl.

— На таких засадах ми так само можемо створити дослідницьку студію і, наприклад, оголосити результат, у якому маємо 60 відсотків. І написати Орбану, що слухай, в тебе було лише 53 відсотки, слабаку, — додає очільник ПіСу.

Якби там не було, але опитування різних соціальних служб показують, що навіть якщо рейтинг правлячої партії ПіС і не впав, то він точно не зріс впродовж останнього місяця — місяця, коли Ярослав Качиньскі та його політики почали активні гастролі Польщею.

Що й не дивно, позаяк цю сусідську країну так само зараз зжерає сильна інфляція, знецінення злотого, рекордні ціни на пальне тощо. Тобто все те саме, що є і в Україні, тільки з тією різницею, же в Польщі війни нема.

Правда, є тотальна мілітаризація та гонка озброєнь, на яку витрачається левова частка державного бюджету. Та скидається на те, що ПіСівці ці речі між собою не пов'язують.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?