20 липня 2022

Над Закарпаттям пронеслося справжнє кадрове цунамі! За одну добу змінено очільників трьох далеко не останніх структур.

Поширити / зберегти:

Вслід за начальником УСБУ в Закарпатській області, про що ЗУНР докладніше вже писав, змінено й начальника реґіональної митниці. Ним став Сергій Пасюк, який до цього очолював Донецьку митницю. Наразі він буде в статусі «в.о» — виконувача обов'язків.

Про причини зміни головного митаря в Закарпатті поки що особливо ніде не розголошується. Власне, і саме повідомлення про цю зміну виринуло тільки на телеґрам-каналі Закарпатського новинаря Віталія Глаголи, де він виклав зняток Наказу про призначення Пасюка, до того ж не в дуже добрій якості:

Можливо, ця кадрова зміна якось пов'язана з останнім скандалом на Закарпатскій митниці, про який повідомляло днями видання Zaxid.net.

Йдеться про висунуту підозру п’ятьом працівникам митного поста «Мукачево» у підробці даних щодо 29 автомобілів, які імпортувало приватне підприємство. Митники оформили автівки без фактичного прибуття на митний контроль, не проводили експертизу та штучно занижували вартість ввезених автомобілів.

А перед тим у червні 2022 року ДБР оголосила про підозру шістьом працівникам цього ж митного посту в ухиленні від розмитнення 10 вантажівок, привезених з-за кордону.

Поки що це тільки припущення. Але фактом залишається призначення знов когось зі сходу на Закарпаття: начальника СБУ привезли з Полтави, а нового митаря — з Донецької митниці.

Певно, на тих теренах всім повістки на мобілізацію вже пороздавали, тому «найцінніші» для Київської влади управлінські кадри переводять на «резервне зберігання» до Закарпатського краю як найбільш віддаленого від фронту.

Натомість про причину ще одного кадрового рокіровання — зміну голови Закарпатського осередку «Слуги народу» Миколи Тищенка — сказано відкрито: шкодив репутації владної партії.

— Сьогодні в умовах повномасштабної війни з росією, партія має асоціюватися зі щоденною копіткою роботою по допомозі фронту й укріпленню тилу, яку проводять тисячі членів нашої політичної команди, а не із публічними скандалами, сумнівними піар-акціями та сварками», зауважила Голова Політичної партії «Слуга Народу» Олена Шуляк.

Одночасно очільниця партії призначила голову Закарпатської ОДА Віктора Микиту тимчасовим виконувачем обов’язків голови обласної організації. Воно й простіше: аби до двох різних голів не бігати, а все вирішувати в одному кабінеті.

Згідно із розпорядженням, Микита зобов’язаний у термін до 19 жовтня забезпечити проведення зборів (конференції) Закарпатської обласної організації «Слуги Народу» для розв'язання питання про обрання голови організації.

Очевидно, він має попрацювати над зміцнення унітарності в партійних лавах в сонячному Закарпатті. Принаймні, це витікає зі слів Олени Шуляк:

— Відтак, маємо зміцнювати обласні організації, забезпечувати довіру до них з боку партійців, лідерів місцевого самоврядування, депутатського корпусу, виборців і всіх мешканців відповідних регіонів, зазначила голова партії.

Що тут додати? Хіба тільки те, що Київ собі знає, що робить...

Поширити / зберегти:

Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР