26 квітня 2024

Шеф Міністерства внутрішніх справ Польщі Марчін Кєрвінський заявив, що його країна продовжить захист для громадян України, які не мають чинних паспортів.

Поширити / зберегти:


За словами Марчіна Кєрвінського, Польща не депортуватиме українців, які не матимуть чинних паспортів, їм продовжать тимчасовий захист.

«Ми знайдемо спосіб, щоб розв'язати цю проблему. Нам треба діяти мудро і раціонально. Всі речі, які стосуються українців у Польщі прописані в законах. Ми продовжимо захист для українських біженців, який поки діє лише до 30 червня. Ті, хто не матимуть чинних паспортів, будуть підлягати тимчасовому захисту. Польща буде охороняти їх права і нікому не передасть їх приватних даних, в тому числі Україні», – сказав Марцін Кєрвінський, який також відповідає за міграційну політику та легалізацію іноземців.

Зазначимо, що напередодні міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що Польща готова допомоги Україні повернути військовозобов’язаних чоловіків, які перебувають у Польщі нелегально. За словами міністра оборони, поляки нібито обурюються через те, що українські чоловіки у Польщі бавляться в місцевих ресторанах.

Як повідомляв ЗУНР, від 23 квітня українські чоловіки мобілізаційного віку за кордоном (їх майже мільйон) не зможуть більше отримати нові паспорти та консульські послуги загалом.

Поширити / зберегти:

Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР