8 липня 2022

Сейм ухвалив поправку до Закону про захист Вітчизни. Новий закон вводить додаткові положення, які полегшать залучення коштів до Фонду забезпечення збройних сил Польщі.

Поширити / зберегти:

Зміни покликані швидше накопичувати кошти на модернізацію армії, повідомляє Polskie RadioЙдеться не лише про випуск облігацій, а й про залучення безповоротних позик і кредитів.

Поправка також передбачає можливість для Польщі брати участь у військових програмах, які реалізуються через НАТО. Це дозволить отримати доступ до більшого ринку модернізації.

Закон про захист Вітчизни був введений у дію 23 квітня. Раніше Міністерство національної оборони багато місяців працювало над його положеннями. Роботу прискорив початок війни в Україні.

Акт передбачає збільшення чисельності польської армії до 300 тис. солдатів і 50 тис. добровольців зі складу Військ територіальної оборони. Також документ запроваджує новий вид служби – добровільну строкову службу терміном на один рік.

Вже повідомлялося, що Польща пропонує на частину України ввести «миротворчі війська» НАТО. З того розрахунку, що левову частку тих «миротворців» становитимуть саме польські солдати. Якщо взагалі не всі 100% особову складу будуть поляками. 

Поширити / зберегти:

Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР