14 вересня 2022

Експлуатація транспортної комунікації у містах Польщі трамваїв, тролейбусів та автобусів стає збитковою. Причина – подальша зростаюча вартість закупівлі електроенергії та дизеля. За прогнозами економістів, мешканцям польських міст доведеться очікувати підвищення цін на квитки транспортних комунікацій.

Поширити / зберегти:

Так, за повідомленням видання Rzeczpospolita, колосальне підвищення цін на енерґоносії вдарить по міському транспорту у місті Кутно.

За даними видання міський заклад комунікації у 2022 році платить 395 злотих за 1 МВт-рік. Контракт на постачання енергії закінчується наприкінці цього року.

Перша пропозиція в тендері на постачання електроенергії у 2023 році – передбачає підвищення ціни до 3,2 тис. злотих за 1 МВт-рік.

За словами керівника MZK (міського транспорту) у Кутно Яцека Сікори, з початку року, кожен керівник, який отримає такі рахунки, повинен “залишити трамваї та тролейбуси у гаражі”.

Та додає що не виключає, же зростання цін на електроенергії буде ще вищими.

Також, видання вказує, що в Ельблонґу, ціна на електроенергію в груповому тендері підскочила з 13 мільйонів злотих у 2022 році до 88 мільйонів злотих у 2023 році.

Тож експерти припускають шаленого підвищення цін на квитки у міському транспорті міста.

На проблему здороження енергоносіїв в Польщі накладається також і брак водіїв на міському транспорті – бракує чоловіків‑заробітчан з України.

Це вже призвело до скорочення протяжності міських маршрутів, а також кількості одиниць транспорту, що виходять на маршрути в Варшаві, Кракові, Вроцлаві та інших містах.

Поширити / зберегти:

Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР