31 серпня 2022

У Рівненській обласній прокуратурі відбулось засідання міжвідомчої робочої групи з питань запровадження ефективного механізму взаємодії між органами влади та правоохоронними органами із забезпечення належного захисту прав та інтересів переміщених зі Сходу неповнолітніх та дітей.

Поширити / зберегти:

Учасники засідання обговорили проблемні питання та пропозиції щодо вжиття додаткових заходів, щоб максимально забезпечити такий захист.

Зауважено, що внаслідок повномасштабної збройної аґресії російської федерації більше ніж 1114 дітей постраждали в Україні, з них 379 дітей загинули та понад 735 отримали поранення різного ступеню тяжкості, переказують Рівненські Новини.

Зокрема, до Рівненської області переїхало понад 49 тисяч внутрішньо переміщених осіб, серед яких 15 тисяч – діти.

– Тому, забезпечення належного захисту прав та інтересів зазначеної категорії осіб, цільового використання різного виду допомоги та бюджетних коштів, а також підготовка освітніх закладів реґіону до навчального року, зокрема наявності належно облаштованих укриттів, потребує запровадження ефективного механізму взаємодії між органами влади, службами у справах дітей та правоохоронними органами, – зауважив заступник керівника обласної прокуратури Павло Романчук.

Поширити / зберегти:

Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР