Стало відомо, з якої ціни на аукціоні стартує «літак зі “Східного”»

30 серпня 2022

Саме так називали в Тернополі пам'ятку сов'єцької окупації, яка нависала над «Східним» масивом обласного центру: під пам'ятником же розгорнувся Парк Національного Відродження – колишній «комсомольський» парк, правда, десь на третину вже врізаний під новобудови доби Незалежности.

Сам парк в назві десов'єтизували ще на початку 1990‑х років, а ось щодо знесення не зрозуміло про що саме військового  літака – ніяк міська влада не могла наважитися на рішення.

Традиційно: то не ма коштів, то ще якісь бюрократичні відписки, за якими насправді ховалося інше: страх міського голови втратити бодай якийсь відсоток рейтинґу там, де його можна не втрачати.

Але як це останнім часам в цій країні повелося – допоміг Путін: тепер знесення цього «освободительного» одоробла тільки додало чинному міському голові політичних балів, тому літак прибрали доволі швидко й без особливої гри в цікавість громадської думки, яку так полюбляє в потрібний момент запускати Сергій Надал, війт Тернополя.

Тож нещодавно «літак зі Східного» було нарешті знесено – і тепер він з'явився лотом в системі Prozorro.

Стартова ціна лота становить 245 376 грн.

Долучитись до участі в торгах онлайн можна на платформі Ubiz за посиланням.

Довідка. 

Корпус літака МіҐ-17 без силової установки та без навісного обладнання (за класифікацією НАТО: Fresco)  – сов'єцький реактивний винищувач періоду Холодної війни.

Стояв на озброєнні країн Варшавського договору, Китаю та інших держав.

Перший політ прототипу відбувся 14 січня 1950 року. Державні випробування проходили у 1951 р.