25 серпня 2022

Створили й запатентували концепцію компанія Індустрія ЛВ спільно з ТзОВ Хоббіт Хаус.

Поширити / зберегти:

У Львові пропонують робити укриття у вигляді споруд, які нагадують помешкання гобітів – персонажів із книг Джона Толкіна.

Технологія "Будиночок Хоббита" вже пройшла необхідні випробування і готова до використання.

Їх пропонують встановлювати в приватних й комунальних установах, а також освітніх закладах, що не мають сховищ чи потребують облаштування додаткового захисту. 

– Мета нашого проєкту: забезпечити у найкоротші терміни захисними укриттями усі районні, міські, комунальні та місцеві установи, заклади освіти, що не мають сховищ чи потребують облаштування додаткового захисту від повітряного нападу, землетрусу, стихійних лих, – пишуть розробники Будиночків Хоббитів.

Крім застосування для укриття людей в разі небезпеки, ці будиночки можна використовувати для господарського призначення, зокрема для зберігання продовольства або матеріальних цінностей.

Розповідають, що укриття будуватимуть з бетону, яке використовується у військовому будівництві для побудови бункерів.

Згідно з концепцією, сховище повинне розташовуватись нижче рівня землі на один метр. Висота насипу становитиме 2,1 метра.

В одному такому сховищі може перебувати від 8 до 146 осіб, залежно від типу й варіанту планування модулів.

Крім цього, модулі можуть бути обладнані місцями відпочинку, санвузлами, шафами для зберігання речей і продуктів і кулерами для води.

Завдяки модульному рішенню компанія може запроєктувати та виготовити індивідуальне укриття під будь-які вимоги та потреби.

 

 

Поширити / зберегти:

Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР