22 серпня 2022

За попереднім рішенням, суд був наклав арешт на корпоративні права підприємства на загальну суму 2,3 млрд грн.

Поширити / зберегти:

Шевченківський районний суд Києва скасував рішення від 18 серпня про арешт майна та статутного капіталу «Карпатнафтохіму» на загальну суму 2,3 млрд грн, а також на арешт 35 об’єктів нерухомості калуського підприємства. 

За даними слідства, службових осіб одного із найбільших в Україні виробників орґанічних хімічних речовин підозрюють у зв’язках російськими компаніями, інформує Espreso Zahid.

Мова про протиправне перерахування на користь юридичної особи-нерезидента, підконтрольної російській нафтовій компанії, понад 5 млрд грн для їх леґалізації. Також кількох працівників «Карпатнафтохіму» підозрюють в ухиленні від сплати податків на суму понад 3 млрд грн.

12 серпня стало відомо, що прокуратура Франківщини передала АРМА майно підприємств, пов’язаних із РФ, на понад 200 млн грн.

Рішення про розблокування «Карпатнафтохіму», можливо, пов'язано і з тим, що підприємство, по суті, є єдиним на сьогодні доступним виробником ПВХ профілів для металопластикових вікон.

Позаяк підприємства, які виробляли такі профілі на Сході України, а також імпорт з Білорусі та самої Росії закрилися, а імпорт з Европи буде дорогущим, зрозуміло, то по суті «Карпатнафтохім» стає запитуваним виробником «номер 1» цієї продукції.

Зупинка цього підприємства на Прикарпатті призвела до великого дефіциту профілів для металопластикових вікон.

А не треба взайве пояснювати, який зараз попит в Україні на цю продукцію.

Так що, зв'язки підприємства з московією – це зв'язки з московією, а вікна (і не тільки) зараз потрібніші.

Поширити / зберегти:

Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР