20 серпня 2022

Відповідне рішення підтримали під час останнього пленарного засідання перед вихідними депутати Львівської міськради.

Поширити / зберегти:

Йдеться про площу на перехресті вулиць Академіка Сахарова та Вітовського.

У пояснювальній записці до ухвали додають, що в такий спосіб хочуть вшанувати пам'ять про всесвітньо відомого письменника у межах програми до 100-річчя з дня його народження, пише Tvoe Misto.

Загалом міські обранці підтримали напрацювання робочої групи щодо перейменування вулиць 20 вулиць у Львові в межах деколонізації топоніміки.

Так, мають з'явитися вулиці Ігора Білозіра, Івана Вакарчука (батька очільника гурту ОЕ), Євгена Гладишевського, Грицька Чубая (тато відомого музиканта) тощо.

Нагадаємо, що минулого року восени у Львові відбулося урочисте відкриття інформаційної таблиці про Станіслава Лема на фасаді будинку, де мешкала його родина – на вул. Богдана Лепкого, 4.

Таблицю встановили у межах святкування 100-ліття з дня народження письменника, філософа й фантаста. Він народився 12 вересня 1921 року, а помер у 2006 році у Кракові. 

Станіслав Герман Ле́м (пол. Stanisław Herman Lem) – польський письменник-фантаст єврейського походження. Найпопулярніший серед польських письменників за кількістю мов, якими перекладено його твори.

Україна пам'ятає «своїх» поляків.

Поширити / зберегти:

Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР