17 серпня 2022

Правоохоронці затримали зловмисника під час спроби перевезти двох чоловіків до Словаччини поза офіційними пунктами пропуску. Прогнозуємо, що незабаром відбудеться суспільних вибух.

Поширити / зберегти:

– За даними слідства, послуги з «трансферу» пропонували громадянам, які не мали законних на те підстав, та в такий спосіб намагалися уникнути призову. Вартість такої послуги становила 3 500 доларів США з однієї людини, – йдеться у повідомленні поліції.

Кошти фігурант повинен був отримати після проведення успішної «операції».

Кримінальне провадження розслідується за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України під процесуальним керівництвом Закарпатської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону.

За незаконне переправлення осіб через державний кордон України чинним законодавством передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Як бачимо, щодня збільшується хвиля як тих, хто хоче виїхати з України, так і тих, хто береться за перевізництво.

Ціни за вивезення однієї особи, можна сказати, стабілізувалися, і коливаються від 1,5 до 4 тисяч доларів. При чому різноріддя схем орґанізації виїзду так само зростає: від банальних переходів кордону «вовчими стежками» – до дедалі складнішого підроблення документів.

Позаяк київська влада на зростальну хвилю охочих до виїзду увагу не звертає і діє старим большевистським методом «нє пущать» – відповідно, знову до кінця осені подовжила воєнний стан в країні, яка так ні з ким і не перебуває де юре в стані війни – то можемо сміливо спрогнозувати, що восени потрібно чекати на якийсь суспільний вибух з цього приводу.

Бо саме восени завжди загострюються суспільні протестні настрої – коли домашні господарства свої нехитрі врожаї вже зібрали, а на дворі вже не спекотно, але й ще не лютують морози.

Власне, варто пригадати дати початку Майданів взірця 2004 та 2013/14 років.

Так що: забороняйте далі. Але потім – начувайтесь.

Поширити / зберегти:

Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР