Рада продовжила воєнний стан на всю осінь

15 серпня 2022

Верховна Рада України підтримала продовження воєнного стану в Україні строком на 90 днів, до 21 листопада – з подачі Зеленського.

Президент Володимир Зеленський вніс у Верховну Раду законопроєкти про подовження воєнного стану та загальної мобілізації ще на 90 днів. Рада підтримала.

Поточний термін воєнного стану закінчується 23 серпня. Тепер його подовжено до 21 листопада.

Разом з подовженням воєнного стану – Зеленський запропонував від 23 серпня продовжити й загальну мобілізацію в усіх українських реґіонах.

А це значить, що чоловіки віком від 18 до 60 років майже до кінця осені залишаються в невиїзному кріпацтві, повна дурка з роздаванням повісток та лови на «гарматне м'ясо» продовжиться.

Цікаво, що de jure Україна не перебуває в стані війни з росією. Самі русскі офіційно свої дії називають «спец. операцією», але з ними більше менше все зрозуміло. До речі, це рятує русскіх чоловіків від тотальної мобілізації, як це не парадоксально звучить.

А ось з якого дива Україна досі не оголосила війну з московією – ще те питання!

Тим паче, що це в майбутньому призведе до низки юридичних казусів.

Зокрема і до того, що про жодні репарації від російської федерації можна буде забути: не було війни – не має ніяких репарацій. Бо за що?

З іншого боку, якщо Україна ні з ким не перебуває в стані війни – то який до дідька може бути воєнний стан що минулі пів року, що ще на три місяці наперед?

Простіше кажучи, згідно Букви Закону – дії теперішньої київської адміністрації є просто незаконні.

А ось яка мотивації та обґрунтування таких незаконних дій влади – вже й навіть пані колишня ґенпрокурорка Венедиктова не пояснить: воно їй треба то все у Швейцарії?