15 серпня 2022

На Львівщину зі Сходу України переїхав Центр сучасної онкології Обласного територіального медичного об’єднання міста Краматорськ. Центр працюватиме на базі Стрийської районної лікарні. Туди переїхали 80 спеціалістів.

Поширити / зберегти:

Медики із Краматорська вже почали приймати пацієнтів у поліклініці Стрийської центральної районної лікарні. Серед них спеціалісти з різних онкологічних напрямків. Зокрема, хірург-онколог та мамолог Володимир Жирко.

– Спочатку відкрили кабінет прийому. Я працюю за напрямками онкомамологія, онкодерматологія та торакальна хірургія. Ще тут буде кабінет ендоскопічний з усіма ендоскопічними обстеженнями. Також ведеться прийом хімієтерапевта та онкохірурга, — розповідає Володимир Жирко Суспільному.

До евакуації на Львівщину онкоцентр Обласного територіального медичного об’єднання міста Краматорськ мав кілька відділків. Там зокрема проводили хімієтерапія та операції онкохворим зі складними діагнозами.

– Коли вже бойові дії в безпосередній близькості від Краматорська стали відбуватися, був наказ обласної державної адміністрації про тимчасову евакуацію нашого об’єднання з обладнанням і з основною групою спеціалістів, — каже хірург.

Тепер у Стрию готують до відкриття стаціонарне відділення хімієтерапія.

Онковідділок розрахований на 25 ліжок. Там будуть приймати хворих із хірургічною онкопатологією та тих, кому потрібна хімієтерапія. У відділку є всі комфортні вимоги для отримання хімієтерапії.

Також згодом планують розгорнути відділення онкохірургії, де пацієнтів зможуть оперувати. Дотепер таких фахівців у Стрию не було.

– Раніше людині, у якої запідозрювали онкологічне захворювання – для неї це вже була стресова ситуація, психологічна травма — доводилось долати маршрут, їздити по декількох лікарнях, проходити різні обстеження, довго чекати на результати. Тепер все це можна отримати в одному місці, кваліфіковано, високоякісно. Я вважаю, що це вже дуже позитивний результат, — каже керівник Стрийської районної лікарні Олексій Ігнатов.

Хоч щось доброго зі Сходу приїхало.

Поширити / зберегти:

Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР