11 серпня 2022

Ця культура неефективна, бо не зуміла перевиховати дикунів – заявив директор департаменту освіти та науки Львівської ОВА.

Поширити / зберегти:

– Російська культура (російська література в тому числі), як ми бачимо, виявилася неефективною. В тому плані, що вона так не зуміла виховати з дикунів нормальний народ, який вміє жити в дружбі з сусідами. Вони так і залишились дикунами. Оскільки ми переконалися в неефективності російської культури, то ми вважаємо, що на даному етапі вона не потрібна в шкільній програмі, – наголосив директор департаменту освіти та науки Львівської ОВА Олег Паска.

В коментарі для Espreso Zahid він розповів, що львівський департамент освіти та експертна рада скерували до міністерства звернення, в якому попросили Гоголя перевести в курс української літератури, а інших російських авторів – просто вилучити з курсу зарубіжної літератури.

Нагадаємо, що ще 3-го червня робоча група з оновлення навчальних програм рекомендувала викреслити російських письменників із курсу зарубіжної літератури.

Однак, після нарад у МОН, представники міністерства повідомили, що в шкільній програмі залишаться твори таких письменників, як Булгаков, Короленко, Кузнєцов, Ільф та Петров.

Львівська ОВА так не вважає.

Поширити / зберегти:

Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР