27 липня 2022

Про збір збіжжя повідомив на брифинґу начальник обласної військової адміністрації Володимир Труш. За його словами, аграрії в області вже завершили молотити озимий ячмінь та приступили до збору озимої пшениці.

Поширити / зберегти:

Цього року аґрарії відзначають високу врожайність озимого ячменю: 54 центнери з 1 гектара.

Яка частка зібраного збіжжя залишиться на потреби самого Тернопілля, Західної України в цілому, де зараз зосереджена чи не половина населення країни — офіційні речники не повідомляють.

За словами першого заступника міністра аґрарної політики та продовольства Тараса Висоцького, цьогорічного врожаю зернових Україні вистачить, як для внутрішнього споживання, так і для експорту. Також чиновник зауважив, що час уже планувати й осінню посівну, яку слід розпочати у вересні.

— Ми дали можливість аґраріям працювати у нічний час, для того, щоб пришвидшити темпи збору врожаю. Є рішення тероборони, де ми добровольчим формуванням територіальної оборони надали можливість спільно з органами місцевого самоврядування патрулювати, а також охороняти поля з посівами. Ми бачимо, що зараз робиться на сході нашої країни, де просто спалюють наш врожай росіяни. Аґрарії можуть укладати угоди на охорону своїх полів з приватними структурами, добровольчими формуваннями, – зазначив Володимир Труш, повідомляє видання За Збручем.

Цікаво буде подивитися, наскільки вдалою вийде ця практика. Хотілося б сподіватися, що Тернопілля не накриє хвиля врожайного рейдерства.

Ні, далеко не з боку російських військ, на яких зараз можна списати все. А того рейдерства, яке було на півдні та сході України.

Як на Харківщині в 2018 році.

Або як на Кропивниччині в 2020-му.

Чи на Миколаївщині в 2017 році, де здирникам допомагала грабувати фермерів національна, умгу, поліція.

Дійшло за Збручем аж до того, що аґрарії почали гуртуватися і створювати власні загони самооборони.

Що, тоді так само все були винні москалі, так?

Не було тоді видко «що робиться на сході нашої країни»?

Поширити / зберегти:

Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР