23 липня 2022

Сексуальні злочинці з Великої Британії після початку війни в Україні приїхали до Польщі з однією метою – вони мали «полювати» на дітей-біженців без супроводу, які перебували у тимчасових таборах. Вони діяли під приводом надання гуманітарної допомоги.

Поширити / зберегти:

Польське Національне агентство боротьби зі злочинністю (NCA) оприлюднило шокові факти про діяльність десяти британських педофілів, відомих поліції Польщі. Вони приїхали до Польщі після початку російського вторгнення в Україну, пише Wydarzenia Interia.

Речник NCA повідомляє, що особи, які мали судимості за сексуальні злочини, прибули з Британії до Польщі ще в перші шість тижнів після початку війни. Згідно з процедурами, вони мали повідомити поліцію Великобританії про свій намір виїхати з країни й напрямок подорожі, а після прибуття повідомити про всі попередні судимості місцеву владу.

— Зазвичай вони повинні задекларувати [свої попередні судимості] це під час в'їзду до Польщі. Однак ми виявили, що вони цього не зробили. Наскільки я розумію, усіх цих 10 осіб попросили покинути країну після спілкування з польськими імміґраційними та правоохоронними органами. Тому їх уже немає в Польщі, – сказав речник журналістам.

Наразі британська влада працює над тим, щоб перешкодити іншим подібним особам, які вчинили сексуальні злочини, подорожувати.

— Нам розходиться про те, щоби повідомляти партнерів, що засуджені за сексуальні злочини з дітьми перебувають на їхній території зі зрозумілих причин, — заявив речник британської сторони.

Правда, які можуть бути «зрозумілі причини» такого вільного пересування світами британських педофілів, ще й особи яких давно відомі і які мають судимості за сексуальне насилля щодо дітей — про це не британський речник не повідомив.

За підрахунками британських правоохоронців, близько 5 тис. дітей без супроводу дорослих було переміщено з України, і «переконатись, що вони в безпеці, є абсолютно необхідно».

Цього разу з безпекою начебто вдалося. Але чи буде так далі?

Поширити / зберегти:

Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР