20 липня 2022

Саме такої думки про біженців з України депутат польського парламенту від ультраправої політичної сили «Конфедерація».

Поширити / зберегти:

Народний обранець до польського сейму Ґжеґож Браун (на світлині) зі своїми однопартійцями не на жарт вважає, що три мільйони українців, які втекли від війни і знайшли притулок у Польщі несуть з собою СНІД, туберкульоз, нелегальну зброю і «моду на проституцію», пише видання Onet.pl.

До того ж у Польщі, на думку Брауна, до українців ставляться краще, ніж до поляків.

— І якщо вони нас хворобами не вб'ють, то візьмуть владу, а потім... згадайте Волинь, — впевнений Браун.

– В останні місяці вимальовується теза, що ми маємо справу не лише з біженцями від війни, а й з масовим, системним переміщенням, – сказав депутат Ґжеґож Браун, припускаючи, що незабаром Польща прокинеться в країні, де українці балотуватимуться на виборах.

— В деяких ґмінах [територіальних громадах] може перемогти українська меншина, — прогнозує польський націоналіст.

Як вже повідомляв ЗУНР, у польському Сеймі зібралася парламентська команда з міжнародних відносин та інтересів Польщі і польської діаспори.

Очолює її згаданий Ґжеґож Браун від Конфедерації Корони Польської [повна назва польської ультранаціоналістичної партії: скорочено — Конфедерація]. Відкриваючи зібрання, Браун оголосив, що темою сесії є «Зупинити українізацію Польщі».

Конфедерація сьогодні має в Сеймі Польщі 11 посланців. Останні опитування дають цій партії від 4,9 до 7 відсотків підтримки. Це означає, що Конфедерація бореться за своє життя. Сам Браун теж.

19 липня реґламентний комітет Польського парламенту рекомендував зняти з нього недоторканність: клопотання про це подав начальник поліції. Серед іншого: за недотримання маскового режиму під час пандемії.

Поширити / зберегти:

Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР