16 жовтня 2024

«Групу» отримали майже всі прокурори, на чолі з обласним – Олексієм Олійником, а також їхні дружини.

Поширити / зберегти:


Триває розслідування корупційної схеми на Хмельниччині, де "штампували" ухилянтів та заробляли на цьому мільйони доларів. Прокуратура не могла виявити схему з причини прямої причетності до неї, тому справою зайнялося Державне бюро розслідувань (ДБР). Про це повідомив київський пропагандист Юрій Бутусов, якому, вочевидь, ДБР "злило" матеірали розслідування.

Як повідомляв ЗУНР, працівники ДБР викрили керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи (МСЕК) та її сина на незаконному збагачені. Під час обшуків у них знайшли лише готівкою майже 6 мільйонів доларів США у різних валютах. Син посадовці обіймає керівну посаду у головному управлінні Пенсійного фонду України у Хмельницькій області. Йдеться про Тетяну Крупу, яка не лише очолює Хмельницький обласний МСЕК, але також є депутатом Хмельницької обласної ради від партії "Слуга народу", та її сина – Олександра Крупу, начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області.

"Більшість громадян, які принесли хабарі останнім часом – жінки. Суть схеми в тому, що при наявності жінки-інваліда її чоловік оформлює собі догляд за інвалідом і таким чином автоматично виключається з числа придатних до мобілізації. І статистика ухилянтів приховується, бо нікому не кинеться в очі, що інвалідність оформлюють жінки. Корупція стала інструментом антидержавних дій в області – для зриву мобілізації", – зазначив Бутусов.

Згідно з деклараціями прокурорів обласної прокуратури Хмельницької області, майже всі вони  виявились інвалідами 2-ї групи – завдяки рішенням  головного лікаря МСЕК Тетяни Крупи. І багато років отримували та продовжують отримувати від держави пенсії за інвалідність – згідно з рішеннями начальника Пенсійного фонду Олександра Крупи.

Юрій Бутусов також опублікував список прокурорів, які мають "групу", та їхніх дружин – всього 49 осіб. З усього керівництва Хмельницької обласної прокуратури та її структурних підрозділів пенсію у Крупи не оформив тільки один прокурор – Олександр Гончар, керівник Кам’янець-Подільської окружної прокуратури, і його дружина також не оформила пенсію.

"Навіщо прокурорам інвалідність? Тут не в грошах справа – подивіться декларації цих 49, кожен прокурор області це дуже заможна людина, вони усі мають десятки гектарів землі, квартири, будинки, машини, за рівнем статків прокурори знаходяться в Україні на рівні еліти. Але згідно з законодавством про працю інваліди мають перевагу при працевлаштуванні і при переміщенні з посади на посаду, їх значно складніше звільнити. Наявність дружини-інваліда – додаткова пдістава, щоб не допустити переведення прокурора зі "своєї" області, де у нього усі знайомі, майно, потоки налагоджені, в якусь іншу, область, не таку зручну. Тобто свідоцтва МСЕК від Тетяни Крупи захищали прокурорів та допомагали робити кар’єру у найзручніший спосіб. А пенсії від Олександра Крупи були маленьким приємним бонусом за співпрацю. Масштаби видачі інвалідних свідоцтв та пенсій у прокуратурі важко підрахувати, оскільки близькі родичі прокурорів, які не служили в прокуратурі, також оформлені інвалідами", – зазначив Бутусов.

Подружжя обласного прокурора Олійника отримало 2,5 мільйони гривень з грошей пенсіонерів. Першим пенсію о 2017-му у віці 37 років оформив Олексій Олійник, тоді він, простий прокурор, отримав вперше 34397 гривень. А в 2023-му Олійник, прокурор області, отримав вже 251 260 гривень. "Чим пояснити таке зростання пенсії? Може прокурор отримав якусь додаткову інвалідність через сумлінне виконання службових обов'язків у кабінеті? Причому Олійник "підірвав здоров'я" на службі разом зі своєю підлеглою дружиною: аналогічну з чоловіком підвищену пенсію оформила дружина – прокурор Ірина Олександрівна Олійник", – пише пропагандист.

Він підкреслив, що усі рішення МСЕК Хмельницької області відносно видачі свідоцтв про інвалідність усім працівникам правоохоронних органів Хмельницької області, а також членам їх родин, мають бути переглянуті. "Усі правоохоронці, які отримали інвалідність та пенсії з рук родини Крупи, і які не мають реальної інвалідності через особисту участь у бойових діях, мають бути негайно  звільнені з правоохоронних органів та державної служби, засуджені, майно та гроші злочинців мають бути конфісковані для повного відшкодування втрат Пенсійного фонду. Аналогічні перевірки мають бути проведені в усіх регіонах України", – написав Бутусов.

Заклик правильний, але навряд чи він буде втілений у життя.

Поширити / зберегти:

Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР