27 травня 2024

Румуни затримали двох східняків, які у Рахівському районі напали на прикордонника, відібрали у нього зброю і незаконно перетнули кордон.

Поширити / зберегти:


Як повідомила 27 травня речниця Мукачівського прикордонного загону Леся Федорова, громадян України затримали на території Румунії одразу після нападу на працівника ДПСУ.

«Порушників кордону затримали на румунській стороні у п’ятницю 24 травня. Сталося це в день нападу на працівника Мукачівського прикордонного загону», – розповіла Леся Федорова, зазначивши, що внаслідок події у Рахівському районі український прикордонник не постраждав.

Увечері п’ятниці, 24 травня, у прикордонній ділянці Закарпатської області двоє чоловіків, які хотіли незаконно перетнути кордон, напали на прикордонника, який їх виявив. Порушники відібрали у службовця зброю та змогли втекти до Румунії, підтвердив наступного дня речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

За інформацією депутата Ужгородської міської ради Віталія Глаголи, затриманими у Румунії є запоріжці – 35-річний Андрій Боярко та 30-річний Роман Нежижим.

«Правоохоронні органи України готують матеріали для екстрадиції двох мешканців Запоріжжя з Румунії», – написав Віталій Глагола у Telegram.

У поліції Закарпатської області повідомили, що відкрили провадження за двома статтями Кримінального кодексу України. За умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків, та грабіж, вчинений в умовах воєнного стану, затриманим загрожує до 10 років ув’язнення.

 

Поширити / зберегти:

Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР