7 травня 2024

Військового капелана-п'ятидесятника затримали у Львові за організацію незаконного перетину кордону для чоловіка мобілізаційного віку.

Поширити / зберегти:

Капелан належить до Християнської Євангельської церкви «Голос Істини», що входить до Української церкви християн віри євангельської (п'ятидесятників). Затримали його після отримання 20 тисяч євро у Львові, на території одного з будівельних суепрмаркетів «Епіцентр». Про це стало відомо з рішення суду.

На початку травня військовий капелан зустрівся на Львівщині із чоловіком, який передав йому копію свого паспорта, свідоцтва про реєстрацію авто та 20 тисяч євро за організацію незаконного перетину кордону. Після передачі грошей капелана затримали правоохоронці. Наразі не відоме прізвище затриманого капелана, проте у матеріалах справи вказано, що він є уродженцем АР Крим.

Наступного дня після затримання йому повідомили про підозру через незаконне переправлення осіб через кордон (ч.3 ст.332 ККУ). Священнослужителю загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права працювати на певних посадах чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Галицький районний суд Львова уже обрав військовому капелану запобіжний захід – тримання під вартою потягом двох місяців з можливістю вийти на волю, сплативши 227 тис. грн застави.

Церква «Голос Істини» ситуацію наразі не коментувала.

Поширити / зберегти:

Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР