Ворог влучив у підстанцію в Тернополі, мер закликав запастися водою

16 грудня 2022

Тернопільщина стала єдиною областю Західної України, в яку 16 грудня долетіли російські ракети. Ворог поцілив у підстанцію "Тернопільська" потужністю 330 кВ.

Зранку у п’ятницю, 16 грудня, Росія завдала масових ракетних ударів по багатьох українських містах. Повітряна тривога на півдні та сході України почалася близько восьмої ранку, і поступово поширилася на Західну Україну. Проте у нашому регіоні удар прийняла лише Тернопільщина.

За інформацією джерел ЗУНР, 16 грудня російські ракети поцілили у підстанцію "Тернопільська" потужністю 330 кв у Білобожниці поблизу обласного центру. Це викликало аварійні відключення електроенергії не лише у Тернополі та області, але й у Чернівецькій області.

Через черговий ракетний обстріл у Тернополі та області можливі екстрені відключення електроенергії, повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал. “Через ракетні обстріли можуть бути екстрені відключення електроенергії. Будь ласка, зарядіть телефони і зробіть запаси води”, – написав очільник міста. 

Крім того, "Укрзалізниця" повідомила про затримку низки потягів, які курсують через Тернопіль.

Як писав ЗУНР, 10 жовтня було зафіксовано ракетні удари по об’єктах критичної інфраструктури у Львові, Хмельницькому, Рівненській та Івано-Франківській областях, зокрема, влучили в Бурштинську ТЕС.