СБУ проводить обшуки в кафедральному соборі УПЦ МП у Львові

14 грудня 2022

У середу, 14 грудня, СБУ проводить обшуки в Свято-Георгіївському кафедральному соборі УПЦ МП та ще в чотирьох храмах Московського патріархату у Львові та в області.

«СБУ з обшуками в церкві Московського патріархату у Львові», – написав заступник голови Львівської облради Юрій Холод у Facebook вранці 14 грудня, оприлюднивши фото з місця події.

Свято-Георгіївський кафедральний собор УПЦ МП розміщений на вул. Тараса Бобанича, 3 (колишня вул. Короленка) в центрі Львова. Також обшуки відбуваються у Свято-Троїцькому храмі УПЦ МП у Львові (на вул. Антоновича, 100) та в трьох осередках УПЦ МП в області – притулку для обездолених у Дрогобичі, церкві Покрову Пресвятої Богородиці у Бориславі, Храмі преподобного Амфілохія Почаївського у Мостиськах.

«Управління СБУ здійснює контррозвідувальні, тобто безпекові заходи на об’єктах УПЦ МП. Такі ж заходи відбуваються не лише у Львові, а ще у трьох районах Львівської області», – розповіла речниця СБУ Львівщини Роксолана Яворська. Подробиці обшуків в СБУ обіцяють оприлюднити згодом.

Як писав ЗУНР, під час обшуків у Чернівецько-Буковинській єпархії УПЦ МП співробітники СБУ знайшли 17-го річного хлопця з церковного хору в ліжку архімандрита Никити (Сторожука), після чого близькі до спецслужби ЗМІ опублікували фото напівоголоених клірика на хориста