У Луцьку розширять цвинтар – не вистачає місця для поховання загиблих героїв

13 грудня 2022

Луцька міськрада викупить чотири земельні ділянки загальною площею понад два гектари, аби розширити міське кладовище у селі Гаразджа. Йдеться про нові місця для військових поховань.

Рішення ухвалили депутати Луцької міської ради на позачерговій сесії у вівторок, 13 грудня, повідомляє прес-служба міськради. Йдеться про дві ділянки у селі Піддубці та ще дві у Борохівській громаді. Сумарно на це планують витратити 2,5 млн грн.

Вартість кожної з ділянок становить:
194 тис. грн за ділянку площею 0,1918 га;
1 млн 96 тис. грн за ділянку площею 1,0872;
219 тис. грн за ділянку площею 0,2000 га;
998 тис. грн за ділянку площею 0,9896 га.

Тепер комунальне підприємство «Луцький спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування», яке обслуговує міські кладовища, повинне укласти угоди з власниками ділянок. Зазначається, що власники вже підтвердили свою згоду на викуп.

Востаннє кладовище у селі Гаразджа розширювали в жовтні 2022 року, тоді за 1,3 млн грн міськрада придбала територію в 1,3 га. Міський голова Луцька Ігор Поліщук тоді сказав, що мерія планує облаштувати військове кладовище, оскільки на Алеї почесних поховань закінчуються місця для поховань загиблих захисників України.

Таким чином, менш ніж за два місяці військові поховання заняли майже 1,3 га кладовища, і виникла потреба його подальшого розширення.

Як писав ЗУНР, міський голова Львова Андрій Садовий не прийшов на Личаківський цвинтар, де вшанували пам'ять полеглих захисників України.