«Філію РПЦ – геть з України!» В Чернівцях провели креативний пікет проти УПЦ МП (ФОТО)

2 грудня 2022

У Чернівцях навпроти Свято-Миколаївського храму та Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП відбувся пікет проти діяльності Московського патріархату в Україні.

У п'ятницю, 2 грудня, містяни організували пікет поруч з територією Свято-Миколаївського собору УПЦ МП, що на вулиці Руській у Чернівцях. Охочі зібрались з плакатами та виступили проти діяльності Московського патріархату на території нашої держави. Акція тривала близько години, інформує аґенція АСС.

 "Вимагаємо публічного засудження з боку УПЦ МП щодо їхньої підтримки повномасштабного вторгнення в Україну, розірвання будь-яких відносин та забезпечення переходу парафій УПЦ до ПЦУ як єдиної Православної церкви України, розслідування фактів гомосексуальних скандалів в УПЦ МП, в тому числі, архімандрита Никити з неповнолітнім прислужником", – заявляли протестуючі.

Люди апелювали до парафіян УПЦ МП, говорячи, що вони підтримують Путіна і війну. У храмі на той момент були віряни, але ворота були закриті і ніхто не виходив. Два співробітники полціції, які перебували біля входу на територію храму, пересвідчилися, що акція протесту була мирною, і про жодну спробу "захоплення культової споруди" не йшлося.

Але плакати, що нагадували московським попам (пóпам?) про сексуальні уподобання їхнього архимандрита, які описував ЗУНР, були своєрідним анонсом того, що храм таки доведеться віддати справжнім християнам.