Львівські прикордонники цьогоріч не випустили з України майже 20 тисяч чоловіків

19 листопада 2022

Від початку повномасштабного вторгнення РФ прикордонники Львівського загону не пропустили через кордон 19 тисяч 994 військовозобов’язаних.

Про це представники Львівського прикордонного загону повідомили на брифінгу 18 листопада, інформує Державна прикордонна служба України (ДПСУ).

Зазначається, що поза пунктами пропуску на Львівщині з початку війни прикордонники затримали 107 порушників. Загалом було зафіксовано 235 спроб підкупу охоронців кордону, суми хабарів сягали від $50 до $5000. Водночас виявлено 1700 документів з ознаками підробок.

Окрім того, за десять місяців цього року припинено 328 випадків переміщення контрабандних товарів на суму 85 млн грн. До адміністративної відповідальності притягнуто понад 4,6 тис. осіб. Накладено штрафів на суму 11 млн 556 тис. гривень. Також виявлено та передано правоохоронцям 122 одиниці зброї, 1,7 тис. боєприпасів, 7,1 кг наркотичних та 1,7 кг психотропних речовин.

У ДПСУ наголошують, що з початку повномасштабного вторгнення РФ навантаження на пункти пропуску у Львівській області значно зросло. У взаємодії з польськими колегами прикордонники забезпечували безперебійний пропуск та евакуацію громадян, знаходячи спільне розв’язання усіх нагальних питань.

Як повідомляв ЗУНР, потік чоловіків мобілізаційного віку через західний кордон України зростає.