В автобус, який перевозив туристичну групу, контрабандисти спакували більше 150 тисяч пачок цигарок

13 листопада 2022

В пункті пропуску «Лужанка» на Закарпатті прикордонники спільно з митниками завершили догляд автобусу, який учора ввечері прибув на виїзд з України. У ньому знайшли 150 500 пачок цигарок.

12 листопада о 22:30 в пункт пропуску на виїзд з України прибув автобус MAN під керуванням 46-річного водія із Закарпаття. Вказаним транспортним засобом до угорського міста Ньїредьгаза прямувала група туристів, які мали на меті відвідати термальні басейни.

Під час поглибленого огляду автобуса, у сховку обладнаному під підлогою було виявлено сигарети. Тютюнові вироби виявили також і у стелі, полицях для ручної поклажі та майже у всіх пасажирських кріслах. Щоб дістати усі сигарети прикордонники демонтували крісла та повністю зняли декоративні елементи обшивки салону.

Поглиблений огляд вказаного транспортного засобу тривав 18 годин, а аасажири “тютюнового рейсу” змушені були посеред ночі самотужки повертатися додому. Всього контрабандисти намагалися перевезти 150 500 пачок цигарок. Тютюнові вироби та автобус вилучено.

Як повідомляв ЗУНР, 1 листопада на кордоні Закарпатської області та Угорщини співробітники Національної податкової та митної служби Угорщини виловили у річці Тиса гумовий матрац із 10 тисячами пачок контрабандних цигарок марки Compliment, виготовлених на «Винниківській тютюновій фабриці» (Львівська область). Ця фабрика належить належить депутату Львівської обласної ради від партії «Європейська солідарність» Григорію Козловському.