17 жовтня 2022

У міжнародному аеропорту «Рівне», що у селі Великі Омеляни біля Рівного, відкриють митний пост.

Поширити / зберегти:


Після початку повномасштабного вторгнення Росії летовище не працює, тож його вирішили тимчасово переобладнати. Як розповів заступник директора Рівненського аеропорту Ігор Насинюк «Рівненським новинам», у приміщеннях аеропорту облаштовують повноцінний митний пост. Тут буде місце для стоянки автомобілів, а також місце для зважування транспорту. Обладнають також приміщення для зберігання товарів.

«Вважаю, що цей митний пост користуватиметься попитом, бо наш аеропорт знаходиться біля траси. Вантажним автомобілям буде зручно заїжджати», – розповів він.

Зазначимо, що наразі у Рівному вже функціонує один митний пост на вулиці Млинівській. Тож відкриття другого митного посту дозволить частково його розвантажити.

Додамо, що міжнародний аеропорт «Рівне» був збудований в 1944 році. До повномасштабного вторгнення Росії він повноцінно працював, були також міжнародні рейси, зокрема, в Туреччину. Летовище також потрапило у список 16 регіональних аеропортів України, які уряд планував розбудувати дло 2023 року. Та після початку війни ці плани призупинили.

Поширити / зберегти:

Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР