1 жовтня 2022

Івано-Франківськ візьме "під опіку" та допомагатиме відновлюватися деокупованому Вовчанську на Харківщині.

Поширити / зберегти:

Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків.

За його словами, 29 вересня мери українських міст домовилися взяти під опіку міста, які були звільненні від російських окупантів. 

– Вчора говорили з мерами й домовилися про те, що зараз кожне місто візьме під опіку одне з деокупованих. Попередньо, Івано-Франківськ відповідатиме за місто Вовчанськ. Пам'ятаємо, що сьогодні від місцевого самоврядування теж багато залежить, від нашої допомоги, тому прохання з розумінням до цього поставитися. Україна у нас одна і єдина сьогодні цінність – збереження Української держави, – розповів Марцінків.

Щож: радикально нічого нового: популізм як популізм. Про те, що міста Західної України і без того взяли під опіку мільйони переселенців‑східняків – про це навіть вже й не поминаються.

Натомість ще зиму як слід не перезимували, ще бойові дії не завершилися і невідомо, коли їм прийде кінець, як війти Західноукраїнських міст бігом побігли вислужуватися перед Київським престолом.

Цікаво буде простежити, як там будуть справці, скажімо, з теплопостачанням десь в грудні в цих містах‑патронах? В тім самім Франківську, зокрема.

Поширити / зберегти:

Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР