11 липня 2022

В опитуванні Estymator dla DoRzeczy.pl у поляків запитали, чи підтримують вони рішення про постійне розміщення американських військових на території Польщі.

Поширити / зберегти:

Відповідь «однозначно підтримую» обрали 54,6%  респондентів, а «радше підтримую» – 31,4%. «Радше не підтримую» відповіли 6,8 респондентів, а «однозначно не підтримую» – 2,3. Думки з цього приводу не висловили 2,4% респондентів, повідомляє Polskie Radio.

Дослідження було проведене протягом 5–6 липня 2022 року на загальнонаціональній репрезентативній вибірці з 1100 дорослих за допомогою комп’ютерних телефонних інтерв’ю CATI. Опитування проводила студія Estymator. 

Очевидно, що опитування не включало таких питань, наприклад, «Скільки податків готові заплатити з власної кішені польські платники за утримання заокеанської армади?»

Зрозуміло, що якісь витрати на утримання своїх військ в Польщі заплатить американський податкоплатник. Але вони точно не покривають всі 100% витрат, пов'язані з утриманням чужих військ на своїй території: насамперед, це недешеві нині комунальні витрати, пов'язані з обслуговуванням військ США.

Але зі збільшенням кількості американських солдат, польський платник податків все дуже скоро відчує на власній кишені. 

Поширити / зберегти:

Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР